16.09.2022
ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Χορηγός στο Φεστιβάλ Δράμας

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στήριξε ως Χορηγός το 45ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και βράβευσε την ταινία που έλαβε το 1ο βράβειο στο σπουδαστικό πρόγραμμα.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στήριξε τον μεγαλύτερο θεσμό ανάδειξης των ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα, το Φεστιβάλ Δράμας 2022, συμμετέχοντας στην τελετή λήξης, ως Χορηγός.

Στο πλαίσιο της χορηγικής συμμετοχής του στο Φεστιβάλ Δράμας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο απέδωσε χρηματικό έπαθλο αξίας 1.500 ευρώ στην ταινία που έλαβε το Βραβείο “GRAND PRIX STUDENT”, στο Εθνικό & Διεθνές Σπουδαστικό Πρόγραμμα.

Πρόκειται για την ταινία μικρού μήκους Almost Famous του Matteo Sanders από την Αυστρία.

Το Βραβείο απένειμε η Dean της Σχολής Πολιτισμού & Επικοινωνίας, κα Ρεμούνδου Μαγδαληνή. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη στιγμή της Βράβευσης, το ευχαριστήριο μήνυμα του σκηνοθέτη της ταινίας και το μήνυμα της κας Ρεμούνδου στο βίντεο που ακολουθεί.

«Ως επικεφαλής της Σχολής Πολιτισμού & Επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, είμαι πολύ χαρούμενη και είναι μεγάλη τιμή για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για την απονομή του 1ου βραβείου – Συγχαρητήρια στον βραβευμένο! Ιδιαιτέρως, είναι μεγάλη τιμή και για το Τμήμα Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου που, επί σειρά ετών, οι απόφοιτοι του συμμετέχουν σε αυτό το φεστιβάλ με τις πτυχιακές τους ταινίες. Εύχομαι συγχαρητήρια σε όλους και να συνεχίσουμε να κάνουμε σινεμά!», δήλωσε η κα Ρεμούνδου μετά την απονομή του βραβείου.

Να θυμίσουμε η Σχολή Πολιτισμού & Επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει το BA in Media Production – Film Directing, ένα από τα πιο πολυβραβευμένα προγράμματα σπουδών Σκηνοθεσίας στην Ελλάδα, καθώς ταινίες φοιτητών και αποφοίτων του, επί σειρά ετών, έχουν διακριθεί και κερδίσει Πρώτα Βραβεία Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας σε Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου-μεταξύ αυτών και το Φεστιβάλ Δράμας.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ξεκίνησε το 1978 με στόχο την προαγωγή και διάδοση της τέχνης του κινηματογράφου και ειδικότερα της ταινίας μικρού μήκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επιπλέον αξίζει να αναδημοσιεύσουμε το ιδιαίτερα πρωτότυπο και εμπνευσμένο μήνυμα της κριτικής επιτροπής για τα Βραβεία του Εθνικού & Διεθνούς Σπουδαστικού Προγράμματος, με Πρόεδρο τον σκηνοθέτη Αργύρη Παπαδημητρόπουλο και μέλη την ηθοποιό Θέμιδα Μπαζάκα και τη συγγραφέα Λένα Διβάνη.

«Σκεφτόμασταν επί πολλή ώρα τι να σας πούμε. Και αποφασίσαμε να σας πούμε την μαύρη αλήθεια με κάθε ειλικρίνεια. Σας ζηλεύουμε!
Είστε στην καλύτερη φάση της ζωής σας. Είστε στην αρχή της αρχής, στη φάση που μπορείτε να ονειρευτείτε, να ρισκάρετε, να βγείτε από το comfort zone σας, να κάνετε φανταστικά λάθη που μπορεί να μην είναι και λάθη και να δείτε χιλιάδες ταινίες.

Μικρές, μεγάλες, παλιές, νέες, του διεθνούς σπουδαστικού ίσως -που μεταξύ μας τώρα, συνεχώς αναρωτιόμασταν γιατί ήταν μισοάδειες οι αίθουσες όταν παιζόταν το διεθνές σπουδαστικό-, να δείτε ταινίες απολαυστικά κακές ή εκνευριστικά καλές που θα σας εμπνεύσουν και θα σας πάνε παρακάτω. Δεν θα σας πρήξουμε επειδή σας ζηλεύουμε, αντίθετα θα σας βραβεύσουμε».

 

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ