28.03.2022
ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Χορηγός στο Διεθνές Συνέδριο “Play on Early Education”

To Μητροπολιτικό Κολλέγιο υποστήριξε, ως Educational Sponsor, τη 2η διοργάνωση του ιδιαίτερα επιτυχημένου διεθνούς συνεδρίου με θέμα το παιχνίδι στην προσχολική ηλικία.

Στοχεύοντας στο επίκεντρο των παγκόσμιων παιδαγωγικών εξελίξεων, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο υποστήριξε και συμμετείχε επιτυχώς, ως Educational Sponsor, το 2ο Διεθνές Συνέδριο Play on Early Education που αφορά στο παιχνίδι στην εκπαίδευση των πολύ μικρών παιδιών.

Η δεύτερη διοργάνωση αυτού του ιδιαίτερα επιτυχημένου διεθνούς συνεδρίου έλαβε χώρα 27 έως 30 Απριλίου 2022, στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας, με τη συμμετοχή ομιλητών και συνέδρων από όλον τον κόσμο.

Μέ θέμα το παιχνίδι και τη σημασία του στην πνευματική ανάπτυξη του παιδιου, στόχος του Συνεδρίου είναι να διερευνήσει τον ρόλο και τη μορφή του παιχνιδιού σε μια εκπαίδευση που αλλάζει ραγδαία και καλείται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του κόσμου που έρχεται. Το ελεύθερα επιλεγμένο, μη σκηνοθετημένο παιχνίδι αξίζει να είναι κυρίαρχο μέσο στην ανάπτυξη των παιδιών, από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, καθώς  μέσα από αυτό μαθαίνουν να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Κατά τη διάρκεια του 4ήμερου συνεδρίου οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ομιλίες από παγκοσμίου φήμης και κύρους παιδαγωγούς και θα λάβουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων που παρακολούθησαν το Συνέδριο Play on Early Education τόσο δια ζώσης, όσο και online ξεπέρασε τους 450.

Στο πλαίσιο της στήριξης του Συνεδρίου, φοιτητές από τα προγράμματα σπουδών της Σχολής Παιδαγωγικών  του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρευρέθηκαν στις ομιλίες και συμμετείχαν εθελοντικά στην προετοιμασία του Συνεδρίου.

Σημειώνεται οτι η Σχολή Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει σύγχρονα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών – Bachelors, Masters και Διδακτορικά – σε περιζήτητες εξειδικεύσεις που αφορούν την αγωγή παιδιών προσχολικής ηλικίας και την εκπαίδευση ευρύτερα, όπως: Προσχολική Αγωγή, Ειδική Αγωγή, Παιδοψυχολογία, Ηγεσία στην Εκπαίδευση και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση. Τα προγράμματα σπουδών προσφέρονται σε συνεργασία με το διακεκριμένο Πανεπιστήμιο University of East London και περιλαμβάνουν πρακτική άσκηση στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων δομών, φορέων, νηπιαγωγείων και σχολείων ειδικής αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Λίγα λόγια για το Συνέδριο Play on Early Education

Η πρώτη διοργάνωση Play on Early Education διεξήχθη τον Απρίλιο του 2019, προσελκύοντας συμμετέχοντες από 24 χώρες. Μεταξύ αυτών ο διάσημος Dr. Peter Gray, η δημοφιλής Σουηδή παιδαγωγός Suzanne Axelsson, ο Tom Hobson γνωστός ως «Teacher Tom» από το Seattle και ο Meynell Walter από το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ