01.02.2023
ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Εκπαιδευτική επίσκεψη των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα στα εργαστήρια της Ναυτικής Ακαδημίας

Η επίσκεψη των μαθητών έγινε στο πλαίσιο της δράσης “Adopt a Ship” και είχε εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα.

 

 

 

Το Campus Πειραιά του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, όπου φιλοξενούνται τα εργαστήρια της Ναυτικής Ακαδημίας, υποδέχτηκε ομάδα μαθητών από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Campus με σκοπό να ξεναγηθούν στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της Ναυτικής Ακαδημίας και να συμμετέχουν σε βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Μηχανοστάσιο πλοίου Εμπορικού Ναυτικού».

Στο πλαίσιο αυτό, περιηγήθηκαν στα εργαστήρια του Campus και μεταξύ αυτών και στην Αίθουσα του Προσομοιωτή Γέφυρας Πλοίου (Full Mission Bridge simulator) DNV-A 240° της Transas. Εκεί, είχαν την είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πλήρη επίδειξη της χρήσης του μηχανισμού, συμμετέχοντας στην πλοήγηση του, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν για το φάσμα των επαγγελματικών επιλογών, τόσο όσον αφορά στα επαγγέλματα ξηράς, όσο και θαλάσσης, τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρουν στους νέους, όπως επίσης και για τις σπουδές που απαιτούνται.

Φεύγοντας από το Campus Πειραιά του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, οι μαθητές είχαν ολοκληρωμένη άποψη για τα επαγγέλματα και τις δυνατότητες που προσφέρει ο κλάδος της Ναυτιλίας, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό υπόβαθρο.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ