13.04.2022
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ and ΣΧΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο 1ο Συνέδριο για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσώπησε στο βήμα ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος προγραμμάτων Διοίκησης Αθλητισμού, Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος.

Στηρίζοντας το πνεύμα του αθλητισμού, καθώς και στοχευμένες πρωτοβουλίες στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο  συμμετείχε ενεργά στο το 1ο Συνέδριο στην Ελλάδα για το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό». 

Πρόκειται για ένα τριήμερο διαλόγου και δράσης με ομιλίες για ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό και την κοινωνία, το οποίο έλαβε χώρα στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο “Δημήτρης Τόφαλος” της Πάτρας. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία Υφυπουργείου Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσώπησε στο βήμα ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος προγραμμάτων Διοίκησης Αθλητισμού της Σχολής Αθλητισμού, κ. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος.

Ο κ. Κωνσταντινίδης, στη διάρκεια της εισήγησής του, έκανε λόγο για τη σημασία της κοινωνικής ευθύνης ενός οργανισμού ή μιας εταιρίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δεν πρέπει να τελειώνει σε προγράμματα φιλανθρωπίας, αλλά να αφορά συνολικά την ηθική, οικονομικη και νομική ευθύνη της απέναντι στην κοινωνία.
Εξήγησε επίσης ότι το κομμάτι της κοινωνικής ευθύνης είναι κάτι που συνδέεται με τον εθελοντισμό, μέσω της δραστηριοποίησης,  καταλήγοντας πως είναι κάτι αναγκαίο προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στα ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

Μιλώντας για τον αθλητισμό, δήλωσε ότι πρόκειται για κάτι που έχει δύναμη ουσιαστική και όχι μόνο συμβολική: 

«Ο αθλητισμός μπορεί να αλλάξει το πώς μαθαίνουμε, πώς πράττουμε, πώς ζούμε και συμβιώνουμε. Είναι ικανός να εξαλείψει τις κοινωνικές ανισότητες, να ενισχύσει τον κοινωνικό ιστό και να προάγει τις ίσες ευκαιρίες και να συμβάλει σε μια σειρά από στόχους, όπως έχουν θεσπιστεί από τον ΟΗΕ (17 SDGs), τους οποίους στηρίζει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο μέσω των δράσεων και των συνεργασιών που διοργανώνει και συνάπτει, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».

Τέλος, ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε λόγο για τη σημασία των συνεργασιών στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Αν συνεργαστούν όλοι οι φορείς, μπορούμε να πετύχουμε πολλά, να μοχλεύσουμε πόρους, να δημιουργήσουμε προγράμματα και συνεργασίες, να παράγουμε δυνατότητες και να είμαστε πιο σίγουροι για το αποτέλεσμα που θα πετύχουμε».

Μπορείτε να δείτε το απόσπασμα από την εισήγησή του στο Συνέδριο εδώ:

 

 

Παρών στην εκδήλωση για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό ήταν και ο Διευθυντής του Campus Πάτρας, κ. Θεόδωρος Μπενετάτος. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Ionian ΤV, ο κ. Μπενετάτος παραχώρησε  συνέντευξη στην εκπομπή “Μetropolis”. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για τη σταθερή παρουσία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε διοργανώσεις και προσπάθειες που προάγουν τον αθλητισμό, όπως π.χ. τη Χορηγική υποστήριξη της ομάδας μπάσκετ του Προμηθέα. Επιπλέον, έκανε αναφορά στις δράσεις του Campus Πάτρας και στην ενεργό εθελοντική δράση των φοιτητών ως μέσο διαμόρφωσης ενός ισχυρού χαρακτήρα.

Μπορείτε να δείτε το απόσπασμα από την συνέντευξη του εδώ:

Στο συνέδριο μίλησαν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο αν. Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, η πρώην Υπουργός, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, καθώς επίσης πλήθος εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των τοπικών Αθλητικών Ενώσεων, Αθλητές, κ.ά..

Αξίζει να υπενθυμίσουμε οτι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ανταπροκρινόμενο στις ανάγκες της αγοράς εργασίας στο κομμάτι της αθλητικής βιομηχανίας, προσφέρει, σε συνεργασία με Βρετανικά Πανεπιστήμια, τα εξής προγράμματα σπουδών:

Προπτυχιακά (Bachelors)

  • BA(Hons) Sports Coaching & Physical Education (Προπονητική και Φυσική Αγωγή)
  • BA (Hons) Sport Management (Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού)

Μεταπτυχιακά (Μasters)

  • MA Sport Development and Management (Ανάπτυξη και Διοίκηση Αθλητισμού)
  • MSc Applied Sport and Exercise Nutrition (Εφαρμοσμένη Διατροφή Αθλητισμού και Άσκησης)

Mπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτά στη σελίδα της Σχολής Αθλητισμού.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ