20.04.2022
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, ΣΧΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ and ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Εθελοντική δράση φοιτητών Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022

 Οι εθελοντές φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συνεισέφεραν στη διοργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.

Φοιτητές και φοιτήτριες του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συμμετείχαν εθελοντικά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022, που έλαβε χώρα στο Κλειστό Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, συμβάλλοντας δυναμικά στην επιτυχία της αθλητικής διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσώπησαν 25 φοιτητές παρέχοντας σημαντική βοήθεια καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του Πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης.  Οι φοιτητές ανταποκρίθηκαν άψογα στα καθηκοντά τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες με προθυμία και χαμόγελο. Οι φοιτητές προέρχονταν από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας, καθώς και τα προγράμματα σπουδών της Σχολής Αθλητισμού, της Σχολής Ψυχολογίας από τα Campuses Αθήνας, Αμαρουσίου, Θεσσαλονίκης και Ρόδου.

Ο εθελοντισμός βοηθά τους φοιτητές να έρθουν με τον επαγγελματικό κλάδο, να εξασκήσουν τις γνώσεις, να προβληματιστούν, καθώς επίσης και να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. 

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έλαβε ευχαριστήρια επιστολή εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ σχετικά με την εθελοντική συμμετοχή των φοιτητών και φοιτητριών.

Στην επιστολή, την οποία συνυπογράφουν η Πρόεδρος της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ, Ιωάννα Καρυοφύλλη και ο Γεν. Γραμματέας, Σπύρος Σπύρου, αναφέρεται: 

Ήταν όλοι τους εξαιρετικοί, υπεύθυνοι, με αξιοσημείωτη προθυμία και ειλικρινές ενδιαφέρον για τις ανάγκες των αθλητών και αθλητριών μας: οι Παρασκευή Θωμά, Γερασιμίνα Μπενετάτου, Δέσποινα Μηγκάκη, Νικολέττα Κανδυλάκη, Κωνσταντίνα Ψηρούκη, Ελένη Καψαλού-Δέδε, Παρθενία Μπαρλίκα, Ωφέλεια-Μαρία Σανδάλη, Ιωάννα-Βασιλική Μουζάκη, Σωτήρη Μπερτζελέτο, Δανάη-Γεωργία Μπόβολου, Αλέξια Φρόστ, Ρηγίνο Παπακωνσταντίνου, Νεκταρία Δημοπούλου, Θεόδωρο Αναγνώστου, Μαρία Μαυρομμάτη, Κωνσταντίνα Ξάνθη, Δέσποινα Καραγιαννοπούλου, Κωνσταντίνα Μακρυμανωλάκη, Αντιγόνη Λυτινάκη και Ελένη Καλιβάτση από τα Campus Αθήνας και Αμαρουσίου.

Είχαμε, επίσης, την πολλή μεγάλη χαρά να δηλώσουν συμμετοχή και να έρθουν με δικές τους μάλιστα δαπάνες μετακίνησης και διαμονής, οι φοιτητές Δημήτρης Νάκης και Δημήτρης Παππάς από το Campus Θεσσαλονίκης και οι φοιτήτριες Μαριγούλα Αρβανιτοπούλου, Παρασκευή Γραμματικάκη και Δέσποινα Οικονομάκη από το Campus Ρόδου.

Αισθανόμαστε, λοιπόν, την ανάγκη να μοιραστούμε μαζί σας τα συγχαρητήρια που μας έδωσαν όλοι οι συμμετέχοντες -αθλητές, προπονητές, γονείς, συνοδοί-βοηθοί, κριτές- για την παρουσία αυτή των φοιτητών και φοιτητριών σας, την θετική διάθεση και την μοναδική τους ευγένεια». 

Εκτιμώντας την προθυμία τους να προσφέρουν, η Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα τους eaom-amea.gr, άρθρο αφιερωμένο στις 3 φοιτήτριες Φυσικοθεραπείας από το Campus Ρόδου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Ακολουθεί απόσπασμα με τις δηλώσεις των φοιτητριών μας: 

«Θέλαμε να αποκτήσουμε εμπειρίες. Βλέπουμε τη δύναμή αυτών των αθλητών, η οποία μας δίνει ώθηση και δύναμη για να κάνουμε κι εμείς τα όνειρά μας πραγματικότητα», απάντησαν με μια φωνή στην ερώτηση πως πήραν την απόφαση να κάνουν αυτό το ταξίδι.

«Δυστυχώς δεν έχουμε ανάλογες δομές να φιλοξενήσουμε τέτοιες διοργανώσεις στην Ρόδο, οπότε, μόλις μου έγινε η πρόταση από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, δεν το σκέφτηκα ούτε λεπτό. Ήταν μοναδική ευκαιρία και αποτελεί τιμή, η παρουσία μου σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Γνώρισα και ήρθα σε επαφή με σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες που με έβαλαν σε διαδικασία να θέλω να ασχοληθώ ακόμα πιο εντατικά με τη φυσικοθεραπεία, ώστε στο μέλλον, να είμαι σε θέση να τους βοηθήσω με θεραπευτικές προσεγγίσεις. Θέλω μέσω του επαγγέλματος που θα ακολουθήσω, να δώσω χαρά σε όσους με έχουν ανάγκη, αντίστοιχη με αυτή που πήρα τη στιγμή που γνώρισα αυτά τα παιδιά», λέει η Έφη, η οποία για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε με τον στίβο σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

«Είναι μια εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό μου. Εύχομαι η Ρόδος κάποια στιγμή στο μέλλον να έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας τέτοιων διοργανώσεων, ώστε και άλλοι σαν εμάς, να βρεθούν δίπλα σε αυτά τα παιδιά. Σε αυτούς τους μαχητές της ζωής. Τα μηνύματα που μπορεί να πάρει ένας άνθρωπος παρακολουθώντας την προσπάθεια αυτών των παιδιών, αποτελούν μαθήματα ζωής. Για εμένα, ως μελλοντικό επαγγελματία υγείας, όλα όσα είδα και έμαθα μέσα σε αυτό το κολυμβητήριο, αποτελούν εφόδια για τη μελλοντική μου πορεία στο χώρο της φυσικοθεραπείας», λέει η Μαριγώ, πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κολύμβηση (μεικτή 200μ.) πριν από μερικά χρόνια.

«Οι εμπειρίες που πήραμε από την παρουσία μας στο ΟΑΚΑ, θα αποτελέσουν βέλη στα φαρέτρα μου τη στιγμή που θα αποκτήσω τα δικό μου φυσικοθεραπευτήριο. Νοιώθω ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αυτούς τους αθλητές», κατέληξε η Δέσποινα.

Εμείς από τη μεριά μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε το θαυμασμό μας στα τρία κορίτσια για την απόφαση που πήραν να έρθουν με προσωπικά τους έξοδα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, να τα ευχαριστήσουμε για τις εθελοντικές τους δράσεις και να τους ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία. Να ζήσουν ότι ονειρεύονται, όσο το δυνατόν πιο σύντομα και πιο δυνατά».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ

 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022 διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών.  

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προωθεί την εθελοντική συμμετοχή των φοιτητών σε μεγάλες διοργανώσεις που σχετίζονται με το γνωστικό αντικείμενό τους, καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον επαγγελματικό κλάδο, να εξασκήσουν τις γνώσεις, να προβληματιστούν, καθώς επίσης και να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. H συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ