14.09.2021
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Λαμπερά εγκαίνια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Ρόδο

Το νέο εμβληματικό Campus στο κέντρο της πόλης

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά του και με στόχο να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες προσφέροντας προγράμματα σπουδών υψηλής ποιότητας και στα Δωδεκάνησα, προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου Campus στο νησί της Ρόδου.

Οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στεγάζονται σε ιστορικό, εμβληματικό κτίριο στο κέντρο της πόλης και, πρόσφατα, πραγματοποίηθηκαν τα επίσημα εγκαίνια. Στην πανηγυρική εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκου, ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Ευάγγελος Φραγκάκης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου κκ. Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, φοιτητές και οι οικογένειες τους. Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου, κ. Κύριλλο.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για το 8ο νέο σημείο στον εκπαιδευτικό μας χάρτη. Mετά την επιτυχημένη είσοδο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ το 2019 στη Ρόδο, από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, οι νέοι και οι νέες στα Δωδεκάνησα θα έχουν πρόσβαση σε διεθνείς πανεπιστημιακές σπουδές υπεροχής από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας, στεκόμαστε σταθερά δίπλα στον ακριτικό ελληνισμό με σημαντικές πρωτοβουλίες. Πέρσι υιοθετήσαμε εκπαιδευτικά τους νέους του Καστελόριζου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να φοιτήσουν εντελώς δωρεάν στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Ευχαριστούμε για την πρωτοφανή συμμετοχή σας, εμείς θα είμαστε ‘εδώ’ για να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία και τα παιδιά σας».

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος ανέφερε: «Από την πλευρά μας ως Περιφέρεια καλωσορίζουμε και στηρίζουμε σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις για την κοινωνία μας. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι αδιαμφισβήτητα μία από αυτές. Γνωρίζω χρόνια την οικογένεια Ροδόπουλου και είμαι σε θέση να μπορώ να επιβεβαιώσω την αγάπη και την αφοσίωση με την οποία εργάζονται επίμονα, δεκαετίες τώρα, στον χώρο της εκπαίδευσης. Τα κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια με τα οποία συνεργάζεται το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελούν την καλύτερη επιβεβαίωση για το επίπεδο και την ποιότητα. Ευχόμαστε δύναμη και κάθε επιτυχία στο νέο εγχείρημά σας».

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ανέφερε: «Είναι μεγάλη χαρά για τη Ρόδο μας να υποδέχεται το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, καταξιωμένο ως πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση για φοιτητές και γονείς. Το υπερσύγχρονο campus που ανοίγει πλέον τις πύλες του, για τους νέους και τις νέες της Ρόδου, και όλου του Νότιου Αιγαίου, σηματοδοτεί μια εξαιρετική αναβάθμιση, των δομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί μας, από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στην ευκαιρία σύγχρονων σπουδών, ικανές να τους εγγυηθούν εργασία, καριέρα, όνειρα ζωής, αξιοπρέπεια. Υποδεχόμαστε μία μεγάλη ιδιωτική επένδυση, με υψηλή προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη Ρόδο».

Το νέο campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Ρόδο στεγάζεται σε ένα από τα πιο εμβληματικά και διατηρητέα νεοκλασικά στο κέντρο της πόλης, στην οδό 25ης Μαρτίου 26.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ