09.09.2021
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης της Λάρισας

Με ισχυρή παρουσία και στην πόλη της Λάρισας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, που διοργανώνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων.

Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα συμμετέχει στη στρογγυλή τράπεζα με θέμα τη Γυναίκα. Πιο συγκεκριμένα, η Δρ. Ολυμπία Καλαμπαλίκη (Clinical Coordinator Psychology) θα δώσει ομιλία με θέμα: «Ξέρω τη Θέση μου: ιστορίες γυναικών που πήγαν αντίθετα στο ρεύμα». Παρουσιάζοντας παραδείγματα γυναικών που κατάφεραν να συνδυάσουν τους πολλαπλούς τους ρόλους κόντρα στους επικριτές τους, η ομιλία θα έχει στόχο τη συζήτηση σχετικά με τη γυναίκα σε θέσεις ηγεσίας και την ψυχολογική διάσταση αυτής της συνθήκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι μέλος του διεθνούς δικτύου Sustainable Development Solutions Network (SDSN) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το οποίο προωθεί την εξεύρεση λύσεων και τις βέλτιστες πρακτικές για την παγκόσμια αειφορία, υπηρετώντας την εφαρμογή των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στους κόλπους του δικτύου συγκαταλέγονται περισσότερα από 1.100 Πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα απ’ όλο τον κόσμο.

Από το 2020, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα εκπροσωπείται ενεργά στο Δημοτικό συμβούλιο Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης από τον φοιτητή στο πρόγραμμα σπουδών Ψυχολογίας, Παύλο Χατιλάρι, ο οποίος έχει συντονιστικό ρόλο στο Φεστιβάλ.

Σημειώνεται πως οι δράσεις του Φεστιβάλ, το οποίο έχει θέμα «17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης», θα πραγματοποιηθούν στους εξής χώρους: Μύλος του Παππά, Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και στο Β’ Αρχαίο Θέατρο.

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ (7-10/9), το κοινό μπορεί να ενημερώνεται για τα προγράμματα σπουδών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στο Campus Θεσσαλίας, στο ειδικά διαμορφωμένο stand που βρίσκεται στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ