14.06.2022
ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Δυναμική παρουσία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στα Ποσειδώνια 2022

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε στα «Ποσειδώνια» με εκθεσιακό περίπτερο και με το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των τάσεων στη ναυτιλιακή εκπαίδευση και στον κλάδο της Ναυτιλίας γενικότερα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές Συνέδριο Ναυτικής Εκπαίδευσης. Η φετινή, και 4η κατά σειρά διοργάνωση, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Ποσειδώνια 2022», στο Metropolitan Expo.

Στιγμιότυπα από τα πάνελς των ομιλητών και το κοινό στη διάρκεια του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Η διοργάνωση του Συνεδρίου αποτελεί πρωτοβουλία της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με στόχο να συνεχίσει να οδηγεί τις εξελίξεις στη ναυτιλιακή εκπαίδευση,

Με θέμα “The Impact of Geopolitics on the Future of Shipping”, το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικής Εκπαίδευσης ανέδειξε την επίδραση θεμάτων γεωπολιτικής σημασίας, στον τρόπο που διαμορφώνεται το μέλλον της Ναυτιλίας. Στη διάρκεια του, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που θέτει η γεωπολιτική κρίση στη διαδικασία μεταστροφής της ναυτιλιακής βιομηχανίας προς την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα η οποία ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο να μην επιβαρύνει το περιβάλλον σε τόσο μεγάλη έκταση.

Περισσότερα για το θέμα του Συνεδρίου μπορείτε να βρείτε στη σελίδα mareduconference.gr

Στο βίντεο, κεντρικοί ομιλητές του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικής Εκπαίδευσης μιλούν για τη συμμετοχή τους και σχολιάζουν εν συντομία το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου “The Impact of Geopolitics on the Future of Shipping”.

Τα πάνελς των ομιλητών.

Η διοργάνωση του Συνεδρίου ήταν μια πρωτοβουλία της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Το Συνέδριο φιλοξένησε διεθνείς προσωπικότητες του ναυτιλιακού κλάδου και στελέχη μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών, δίνοντας την ευκαιρία για δικτύωση. Συγκεκριμένα, είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε και να ακούσουμε ενδιαφέρουσες ομιλίες από τους κ.κ.:

  • George Tsavliris, Principal, Tsavliris Salvage Group
  • Dr. Constantinos Filis, Associate Academic Researcher, Centre for Foreign Policy Planning (KESEP), Ministry of Foreign Affairs, Hellenic Republic
  • Professor Dinos Arcoumanis, Chairman of the Academic Board, Metropolitan College
  • Antonis Vidalis, Head of Cabinet of the Minister for Maritime Affairs and Insular Policy of Greece
  • George D. Gourdomichalis, President & Managing Director Phoenix Shipping & Trading S.A
  • Lars Lippuner MSC MBA MNI, Director, Warsash Maritime School, Solent University, Southampton, UK
  • Panos Kourkountis, Technical Director, Sea Traders SA
  • Captain Panagiotis Drosos,Chief Operating Officer at Capital Ship Management Corp.
  • Andreas Andrianopoulos, Former Minister of State
  • Dr John Kokkarakis, Director Technical Business Development Southeast Europe, Black Sea & Adriatic Zone Bureau Veritas

Ενημέρωση από τους εκπροσώπους της Σχολής Ναυτιλίας και της Ναυτικής Ακαδημίας προς επισκέπτες και ενδιαφερόμενους, στο εκθεσιακό περίπτερο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στα Ποσειδώνια 2022, στο Metropolitan Expo.

Επιπλέον, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε στα Ποσειδώνια 2022 με δικό του εκθεσιακό περίπτερο. Εκεί, εκπρόσωποι της Σχολής Ναυτιλίας και της Ναυτικής Ακαδημίας ήταν στη διάθεση του κοινού και παρείχαν πληροφορίες και ολοκληρωμένη ενημέρωση για το εύρος των προγραμμάτων σπουδών της Σχολής Ναυτιλίας, καθώς και τις πιστοποιήσεις που μας καθιστούν το μεγαλύτερο κέντρο ναυτικής και ναυτιλιακής εκπαίδευσης στην Ν. Ευρώπη.

Στη διάρκεια της έκθεσης, σημαντικά στελέχη του κλάδου μοιράστηκαν γνώσεις και τη δική τους οπτική για το μέλλον της ναυτιλίας μέσα από μίνι-συνεντεύξεις που έδωσαν στην ομάδα της Safety4Sea. Ανάμεσά τους και η κα Αποστολοπούλου Βίκυ, Business Development Executive, στη Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου η οποία μίλησε για τις δεξιότητες που είναι απαραίτητο να διαθέτει η επόμενη γενιά που θα στελεχώσει τον ναυτιλιακό κλάδο. Ακούστε την στο παρακάτω βίντεο.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ