10.06.2022
ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Τηλεοπτική εκπομπή από τους τελειόφοιτους του Τμήματος Δημοσιογραφίας για την πτυχιακή τους

Στο πλαίσιο της πτυχιακής τους εργασίας, οι τελειόφοιτοι του Τμήματος Δημοσιογραφίας ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη δημιουργία του δικού τους τηλεοπτικού show.

Στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας του προγράμματος σπουδών BA Media Production – Journalism της Σχολής Πολιτισμού, οι τελειόφοιτοι του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής, στο αμφιθέατρο του Campus Αθήνας.

Όπως κάθε χρόνο, το thesis project δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος “Applied Journalism Project” με στόχο να εμπλουτίσει επιπλέον το portfolio των φοιτητών για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Η διαδικασία εκτελείται με τέτοιο τρόπο ώστε οι φοιτητές να έρθουν σε επαφή με τις ικανότητες και τα ταλέντα τους και να ανακαλύψουν τον τομέα στον οποίο διαθέτουν τη μεγαλύτερη δεινότητα.

Οι ίδιοι οι φοιτητές ορίζουν και μοιράζουν μεταξύ τους ρόλους της συντακτικής ομάδας, των αρχισυντακτών και των παρουσιαστών. Έκαστος φοιτητής δημιουργεί ένα δικό του τηλεοπτικό ρεπορτάζ το οποίο αποτελεί μέρος των θεμάτων του τηλεοπτικού magazino, σύμφωνα με τις θεματικές ενότητες που έχουν οριστεί. Η διαδικασία καθοδηγείται και επιβλέπεται από τον καθηγητή, δημοσιογράφο Σωτήρη Σκουλούδη και την Programme Leader, σκηνοθέτη του προγράμματος BA Media Production – Journalism, Μάγδα Ρεμούνδου.

Μετά την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης των φοιτητών και την άδεια του Πανεπιστημίου Queen Margaret University, σε συνεργασία με το οποίο προσφέρεται το πρόγραμμα, το τελικό προϊόν αναρτάται στο vimeo και είναι διαθέσιμο σε όλους.  

Η τηλεοπτική παραγωγή και σκηνοθεσία για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 πραγματοποιήθηκε με εξοπλισμό του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στις εγκαταστάσεις- studios του Κολλεγίου. Το μακιγιάζ και τις κομμώσεις ανέλαβαν οι φοιτητές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ