16.05.2022
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ and ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ

Ομιλία του Δρ. Κωνσταντίνου Ντίνα για τον αυτισμό στο Campus Λάρισας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία σεμινάριο για τον αυτισμό με ομιλητή τον Συντονιστή Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Δρ. Ντίνα.

Στοχεύοντας στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και γνώσεων των φοιτητών από καταξιωμένους επαγγελματίες, το Campus Λάρισας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου υποδέχτηκε τον Δρ. Κωνσταντίνο Ντίνα, Συντονιστή Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας
για το σεμινάριο με θέμα:

«Διαταραχές συμπεριφοράς στο φάσμα του Αυτισμού: Παρέμβαση – Υποστήριξη».

Ο Δρ. Ντίνας έδωσε μια συμπεριληπτική ομιλία στη διάρκεια της οποίας κάλυψε το πολύ ενδιαφέρον θέμα των διαταραχών της συμπεριφοράς στο φάσμα του αυτισμού και της παρέμβασης-υποστήριξης με στόχο την αντιμετώπισή τους. Η παρουσίασή του εστίαζε κυρίως στο πρίσμα της εφαρμοσμένης ανάλυσης της συμπεριφοράς, που αποτελεί την πλέον έγκυρη και αποτελεσματική μέθοδο παρέμβασης στον αυτισμό.

Την ομιλία παρακολούθησαν φοιτητές προγραμμάτων σπουδών Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών, Υγείας, καθώς και ιδιώτες.

 

Λίγα λόγια για τον ομιλητή: 

O Κωνσταντίνος Ντίνας είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Ουαλίας όπου και απέκτησε Μ.Εd. in Management of Special Needs Education & Doctorate of Philosophy, με εξειδίκευση στην αυτο – τραυματική συμπεριφορά και απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας. Το κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στα προβλήματα συμπεριφοράς προσώπων με αναπτυξιακές διαταραχές και στην έρευνα των αναγκών του πεδίου της πράξης για την ανάπτυξη εμφανών προγραμμάτων επιμόρφωσης και διαχειριστικής υποστήριξης. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτες διεθνείς επιθεωρήσεις ενώ έχει κάνει παρουσιάσεις σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις Η.Π.Α. Επιπλέον, είναι Συντονιστής Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Κατά το παρελθόν, έχει διατελέσει διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης, εντεταλμένος διδασκαλίας στην μετεκπαίδευση των δασκάλων στην ειδική αγωγή στο Διδασκαλείο Δ. Γληνός (Προβλήματα συμπεριφοράς) και επιστημονικός συνεργάτης του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς στην ειδική αγωγή, Ανάπτυξη ικανοτήτων αυτοεξυπηρέτησης και αυτόνομης διαβίωσης).

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ