07.12.2021
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Χορηγός Φιλοξενίας στο Athens Econ AM Conference

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξένησε το μοναδικό συνέδριο που ασχολείται με εναλλακτικές μεθόδους διαπραγμάτευσης και επίλυσης διαφορών.

Στηρίζοντας δράσεις που προωθούν καινοτόμες πρακτικές, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είχε την τιμή να φιλοξενήσει το Athens Econ AM Conference 2021.

Το Athens Economics Arbitration Mediation Conference είναι ένα eco-conscious συνέδριο προσομοίωσης που απευθύνεται σε φοιτητές και είναι το μοναδικό που ασχολείται με προσομοίωση διαπραγματεύσεων (business negotiations) και εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης διαφορών (Alternative Dispute Resolution-ADR).

Το Συνέδριο διήρκησε 2 ημέρες (2&4 Δεκεμβρίου). Οι εργασίες της πρώτης ημέρας πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά και οι εργασίες της δεύτερης ημέρας έλαβαν χώρα, δια ζώσης, στις εγκαταστάσεις του Campus Αμαρουσίου.

Η φετινή διοργάνωση EconAM21 εστίασε στον κύκλο ζωής ενός commercial συμβολαίου. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μοναδική προσομοίωση διαπραγμάτευσης, διαμεσολάβησης, διαιτησίας και συμβιβασμού και, ταυτόχρονα, να ενημερωθούν πώς όλα τα παραπάνω συνδέονται με τους στόχους του Διεθνούς Δικτύου Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDSN) του ΟΗΕ.

Το Athens Econ AM Conference διοργανώνεται από το 2018, από ομάδα εθελοντών, με στόχο να δώσει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να εξερευνήσει τον κόσμο των επιχειρήσεων μέσω της διαμεσολάβησης και των ADR.

To EconAM21 διοργανώνεται σε συνεργασία με το Sustainable Development Solutions Network (SDSN) Youth Greece και έχει στόχο βοηθήσει στην προώθηση του περιβαλλοντικού μηνύματος και στην ευαισθητοποίηση των νέων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Λίγα λόγια για τον τρόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου Athens EconAM

To συνέδριο Athens EconAM (Economics, Arbitration, Mediation) είναι το μοναδικό που συνδυάζει νομικά και οικονομικά ζητήματα στην ίδια διοργάνωση. Φοιτητές συνεργάζονται ανά ζεύγη με στόχο την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας, την αποτύπωση της σε σύμβαση και την επίλυση μίας διαφοράς που θα προκύψει από αυτή μέσω εναλλακτικών τρόπων (Alternative Dispute Resolution – ADR). Στο πλαίσιο του EconAM διενεργούνται και workshops με καθηγητές και επαγγελματίες.

Στο τέλος κάθε EconAM, οι συμμετέχοντες έχουν αποκτήσει, τόσο πρακτική εμπειρία, όσο και γνώση των συναλλαγών που θα κληθούν να περατώσουν ή να διαχειριστούν αργότερα ως επαγγελματίες.

Αξίζει να σημειωθεί οτι, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Από Καρδιάς», το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι μέλος του SDSN Global και έχει δεσμευτεί να συμβάλει στην επίτευξη των17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (Sustainable Development Goals, 17 SDGs) του ΟΗΕ, μέσω των δράσεων που διοργανώνονται στο πλαίσιο των προγραμμάτων σπουδών του.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει προγράμματα σπουδών στη Νομική επιστήμη και τις επιστήμες Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών, σε συνεργασία με τα διακεκριμένα Βρετανικά Πανεπιστήμια Oxford Brookes University, University of East London και Queen Margaret University.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ