06.12.2021
ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Συζήτηση και (ψυχ)ανάλυση ταινιών για τους φοιτητές Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

To “Ψinema Therapy!” αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία της Σχολής Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου που εστιάζει στην ψυχολογική ανάλυση σπουδαίων ταινιών.

Με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, την προαγωγή της ψυχαναλυτικής σκέψης, αλλά και την ψυχαγωγία, η Σχολή Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργανώνει το “Ψinema Therapy!”.

Πρόκειται για μια δράση που συνδυάζει την 7η τέχνη με την επιστήμη της ψυχολογίας. Στη διάρκεια των συναντήσεων οι φοιτητές παρακολουθούν αποσπάσματα ταινιών ψυχολογικού ενδιαφέροντος και ακολουθεί συζήτηση σχετικά με το προφίλ των πρωταγωνιστών και τα κοινωνικά θέματα που θίγει η κάθε ταινία και τα οποία απασχολούν όλους, όπως η βία, ο εκφοβισμός, η ταυτότητα φύλου, οι διαταραχές προσωπικότητας, το στίγμα της ψυχικής ασθένειας κ.ά. δίνοντας σε κάθε φοιτητή τη δυνατότητα να τοποθετηθεί, να μοιραστεί κάποια τυχόν δική του εμπειρία και να ακούσει και άλλες οπτικές. Η συζήτηση είναι ανοιχτή για όλους τους φοιτητές της Σχολής Ψυχολογίας και δεν απαιτείται κάποια προετοιμασία.

Ανάμεσα στις ταινίες που έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής είναι οι “The Stanford Prison Experiment”, “Room”, “Toc toc” κ.α. Οι συναντήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε δεύτερη Δευτέρα (14:00-17:00), στο αμφιθέατρο του Campus Αθήνας.

Εισηγητής και συντονιστής των συναντήσεων της δράσης “Ψinema Therapy!” είναι ο κ. Γεωργακόπουλος Γρηγόρης, Year Tutor και Καθηγητής Ψυχολογίας.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ