13.07.2022
ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Θεατρική παράσταση από τους τελειόφοιτους του ΜΑ Acting του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Θέατρο Πορεία

Οι πρώτοι τελειόφοιτοι του μεταπτυχιακού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Υποκριτική, MA Acting, στην πρώτη τους θεατρική ερμηνεία!

Έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο των σπουδών τους και με γνώμονα την έμπρακτη επαφή τους με τα θεατρικά δρώμενα, οι τελειόφοιτοι του μοναδικού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στην Υποκριτική, ΜΑ Αcting παρουσίασαν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους. 

H παρουσίαση των έργων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου, στο Θέατρο Πορεία, συμπεριλαμβάνοντας μονόπρακτα έργα και μονολόγους των φοιτητών, διάρκειας 20 λεπτών το κάθε ένα. Κάθε παράσταση βασίστηκε στις αρχές ενός επιστημονικού πεδίου. Τα πεδία αυτά ήταν: θρησκειολογία, κοινωνιολογία, περιβαλλοντολογία, ψυχολογία.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πρόσωπα από τον οικογενειακό και φιλικό κύκλο των αποφοίτων, οι καθηγητές και επιβλέποντες των πτυχιακών τους (Άρης Σερβετάλης, Αντώνης Γαλέιος, Έφη Μπίρμπα), αλλά και οι διευθυντές των Campuses Αθήνας, Πειραιά και Αμαρουσίου, όπως επίσης και η Dean της Σχολής Πολιτισμού, κα Ρεμούνδου Μαγδαληνή και ο Principal του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κ. Δημήτρης Διαμαντής.

ΒΡΕΙΤΕ ΤO ANAΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΔΩ 

Το ΜΑ Acting αποτελεί το μοναδικό Μεταπτυχιακό Υποκριτικής στην Ελλάδα και προσφέρεται από τη Σχολή Πολιτισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, για πρώτη χρονιά, σε συνεργασία με το κορυφαίο Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of East London. 

Οι εν λόγω παραστάσεις αποτελούν τις μεταπτυχιακές διατριβές των αποφοίτων. Πρόκειται για τις εργασίες που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο τους μαθήματος Performance Platform και για τις οποίες θα αξιολογηθούν από το συνεργαζόμενο Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of East London.

Μαζί με τις υπόλοιπες ατομικές παραστάσεις που έχουν δημιουργήσει για κάθε μάθημα του προγράμματος σπουδών ΜΑ Acting, οι παραστάσεις-διατριβές εντάσσονται στο portfolio των αποφοίτων προσφέροντας τους ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

 

 

 

Οι ατομικές παραστάσεις οργανώθηκαν υπό την επίβλεψη των καθηγητών του προγράμματος Αντώνη Γαλέο, Άρη Σερβετάλη και Έφη Μπίρμπα.

Φωτογραφίες από την παρασταση της Σόνα Γκαλστιάν με τίτλο “Αχταρμάς” η οποία είχε διαδραστικό χαρακτήρα, προσκαλώντας το κοινό να συμμετάσχει σε ένα γεύμα με οικοδέσποινα την ίδια την καλλιτέχνιδα. Μέσα από την παράσταση αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας πρόσφυγα-μετανάστριας και εξετάζει πώς η Ελλάδα, ως χώρα φιλοξενίας, έχει επηρεάσει την ταυτότητα της.

Προτεραιότητα του προγράμματος σπουδών είναι η εξοικείωση των φοιτητών με όλα τα στάδια υλοποίησης μιας καλλιτεχνικής ιδέας, από τη σύλληψη μέχρι την εκτέλεσή της, καθώς και τη διασύνδεσή τους με ένα ευρύτερο δίκτυο συνεργατών στους κύκλους των παραγωγών, των σκηνοθετών και των casting directors.

Προς αυτή την κατεύθυνση, με την ολοκλήρωση του πρώτου ακαδημαϊκού κύκλου σπουδών, δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές να παρουσιάσουν παράσταση, η οποία βασίζεται σε προσωπικές τους επιλογές, με έντονο το βιωματικό στοιχείο και τη σφραγίδα της προσωπικής τους έρευνας. Για την ολοκλήρωση της παράστασης, οι φοιτητές δούλεψαν σκληρά, υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους, καταξιωμένων καλλιτεχνών του χώρου, όπως ο Αντώνης Γαλέος, ο Άρης Σερβετάλης και η Έφη Μπίρμπα.

 

Ο Αντώνης Γαλέος, Programme Leader του ΜΑ Acting, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για το διδακτικό προσωπικό στην Ελλάδα και τους ομόλογούς μας στην Αγγλία να βλέπουμε τους πρώτους φοιτητές του MA Acting να ολοκληρώνουν τον κύκλο των σπουδών τους. Η μεταπτυχιακή τους παράσταση αποτελεί αντανάκλαση της πορείας τους στο πρόγραμμα και αποκρυστάλλωση της καλλιτεχνικής τους ταυτότητας. Τη σχεδίασαν, τη δούλεψαν και την τελειοποίησαν βασισμένοι στις αρχές της πιο πρωτοποριακής αυτόνομης μάθησης και στηριγμένοι στο οπλοστάσιο γνώσεων που τους παρείχε το πρόγραμμα του University of East London. Η αλληλεπίδραση με τους καθηγητές, αλλά και με τους συμφοιτητές τους, τούς εξέλιξε ως καλλιτέχνες αλλά και ως ανθρώπους, κάνοντάς τους να οριοθετήσουν το πώς βλέπουν τον εαυτό τους στον καλλιτεχνικό χώρο και γενικότερα στο μέλλον. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ