Φοιτητές της Σχολής Παιδαγωγικών του Campus Θεσσαλονίκης παρουσίασαν την εμπειρία από την πρακτική τους άσκηση

Φοιτητές από τα Τμήματα της Σχολής Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη διοργάνωσαν και συμμετείχαν στην Ημερίδα με τίτλο:
«Όταν η θεωρία συναντάει την πράξη…: Συνδημιουργίες φοιτητών/ριών με τις δομές πρακτικής άσκησης
στην πόλη της Θεσσαλονίκης για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε με στόχο να δώσει στους φοιτητές την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία τους από την πρακτική άσκησή τους.
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο επενδύει σταθερά στη διασύνδεση των φοιτητών με την πραγματική αγορά εργασίας, παρέχοντας τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον τομέα των σπουδών τους.
Στη διάρκεια της παρουσίασης, 34 φοιτητές και φοιτήτριες από τα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής, Προσχολικής Ειδικής Αγωγής και -για πρώτη φορά- Δημοτικής Εκπαίδευσης μίλησαν για τις δράσεις που ανέπτυξαν στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, αναδεικνύοντας τη σημασία της βιωματικής μάθησης, της δημιουργικότητας και της συνεργασίας με τις εκπαιδευτικές δομές.
Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι από το δίκτυο συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών φορέων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 20 εκπρόσωποι από Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Παιδικούς Σταθμούς και Δομές Ειδικής Αγωγής της Θεσσαλονίκης, με τους οποίους το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται διαχρονικά για την πρακτική άσκηση των φοιτητών.
Η εκδήλωση ανέδειξε τον ρόλο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ως συνδετικού κρίκου ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κατάρτιση και την επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της Εκπαίδευσης. Παράλληλα, επιβεβαίωσε την ουσιαστική συνεργασία με τις δομές πρακτικής άσκησης, αλλά και τη σημασία της ένταξης της πρακτικής από το πρώτο έτος σπουδών, σε όλα τα παιδαγωγικά προγράμματα του Κολλεγίου.
Oops! We could not locate your form.