29.03.2024
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ and ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Παρουσίαση βιβλίου από τη συγγραφέα με Σύνδρομο Down Μαίρη Σύρρου στο Campus Λάρισας

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα τίμησε την Παγκόσμια Μέρα των Ατόμων με Σύνδρομο Down με μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Σύνδρομο Down τιμάται κάθε χρόνο, την 21η Μαρτίου, με στόχο την καταπολέμηση και εξάλειψη των διακρίσεων και την αποτελεσματική ένταξη αυτών των ατόμων στην κοινωνία ως ισότιμα μέλη της. Δρώντας προς αυτή την κατεύθυνση και στηρίζοντας την τοπική κοινωνία, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα φιλοξένησε την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαίρης Σύρρου.

Το βιβλίο με τίτλο «Αγαπώ Αγγίζω» αποτυπώνει την καθημερινότητα, τη ζωή και τα όνειρα ενός ατόμου που έχει γεννηθεί με το συγκεκριμένο σύνδρομο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε την παρουσίαση του βιβλίου από την κοινωνιολόγο, κα Εμμανουέλα Ροπόκη και την Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Campus Λάρισας, Δρ. Έλενα Μπάρδα. Ακολούθησε συζήτηση με τη συγγραφέα, Μαίρη Σύρρου, η οποία μοιράστηκε ιστορίες από τη ζωή και τα βιώματά της, αλλά και από μέλη του οικογενειακού και φιλικού της περιβάλλον.

 

 

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στηρίζει και υλοποιεί δράσεις που προάγουν τη σημασία της συμπερίληψης, του σεβασμού της διαφορετικότητας και την ανάπτυξη κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Campus της Λάρισας με το κοινό να αποτελείται από φοιτητές και καθηγητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου από Τμήματα των Σχολών Ψυχολογίας και Υγείας, εκπροσώπους και μέλη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Γυάλινος Κόσμος», καθώς και γονείς με παιδιά με Σύνδρομο Down. Ο απόφοιτος Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Κωνσταντίνος Μακρής, πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση, παίζοντας πιάνο (με τον Σωτήρη Πατσιανόπουλο να τον συνοδεύει, τραγουδώντας).
Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή αποτέλεσε η ομιλία της ίδιας της συγγραφέως Μαίρης Σύρρου, μέσα από την οποία αναδείχθηκε η δύναμη της αγάπης χωρίς όρους, η ατόφια χαρά για τις απλές στιγμές της ζωής, η αντοχή και η δύναμη της θέλησης απέναντι στις αντιξοότητες.

Η παρουσίαση του βιβλίου στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτέλεσε μια εκδήλωση που, στο σύνολο της, κατάφερε να τιμήσει και να αναδείξει τον σκοπό της Παγκόσμιας Ημέρας, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι, χάρη στην αυθεντικότητα και την ανιδιοτελή καλοσύνη τους, τα άτομα με σύνδρομο Down, αποτελούν σημαντικά μέλη της κοινωνίας.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβαν οι ακαδημαϊκοί από το Τμήμα Ψυχολογίας, κα Πλατιά Εύη, Programme Leader και κα Σύρρου Ευαγγελία,
Clinical Coordinator του προγράμματος σπουδών Ψυχολογίας, BSC (Hons) Psychology.

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down: 

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down (World Down Syndrome Day) καθιερώθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του Έλληνα ιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Σκοπός της είναι η πληροφόρηση, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν το συγκεκριμένο σύνδρομο. Απώτερος στόχος είναι η εξάλειψη της άγνοιας, του φόβου και των προκαταλήψεων, για την ουσιαστική και αποτελεσματική ένταξη των ατόμων με Σύνδρομο Down στην κοινωνία ως ισότιμων μελών της.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ