22.06.2022
ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην Τουριστική Ημερίδα για την επιμόρφωση των επιχειρηματιών της Σκιάθου

Η Ημερίδα Τουρισμού διοργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, το Υπουργείο Τουρισμού και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Επεκτείνοντας τη δράση του σε ο,τι αφορά στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των επαγγελματιών του Τουρισμού, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε στη διοργάνωση και διενέργεια Τουριστικής Ημερίδας για το επιχειρηματικό κοινό της Σκιάθου, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου.

 

Τη διοργάνωση της Ημερίδας ανέλαβαν η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, το Υπουργείο Τουρισμού και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. 

Στόχος της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση των μελών της Ένωσης, καθώς και του επιχειρηματικού κοινού της Σκιάθου συνολικά. Χωρισμένη σε δυο θεματικές ενότητες, η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες που κάλυψαν ένα μεγάλο εύρος των θεμάτων που απασχολούν τον τουριστικό τομέα.

Την πρώτη ενότητα με θέμα «Ανάπτυξη Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Πράξη» ανέπτυξε ο καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Τάσος Γούσιος. Στη διάρκεια της παρουσίασής του μίλησε για τις τεχνικές μεγιστοποίησης πωλήσεων μέσω διαδικτυακών καναλιών, προσαρμόσιμες πολιτικές marketing, τόσο σε επίπεδο επιχειρήσεων, όσο και σε επίπεδο προορισμού.

Επιπρόσθετα, ο κ. Γούσιος αναφέρθηκε σε μοντέλα διαχείρισης ως τμήμα της εξειδικευμένης γνώσης που προσφέρεται στους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ομιλίας του, παρουσίασε τα προπτυχιακά, τα μεταπτυχιακά και τα προγράμματα κατάρτισης που προσφέρει η Σχολή Τουρισμού του Κολλεγίου, σε συνεργασία με διεθνή πανεπιστήμια. Δεν παρέλειψε να τονίσει και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει, και για τα οποία έχει βραβευτεί, όπως η διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Η δεύτερη ενότητα είχε θέμα «Λειτουργία Τουριστικών Μονάδων εν όψει Θερινής Περιόδου, Ζητήματα Αδειοδοτήσεων, Ελέγχων και Τήρησης Διοριών», με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Σαρούκο. Στη διάρκεια της ομιλίας τέθηκαν σημαντικά ζητήματα ως προς την νόμιμη λειτουργία των τουριστικών μονάδων εν όψει μια υποσχόμενης θερινής περιόδου, όπως θέματα υγειονομικών πρωτοκόλλων, τήρησης λειτουργικών και ποιοτικών απαιτήσεων, μέτρων ασφαλείας σε κολυμβητικές δεξαμενές και σειρά άλλων ζητημάτων που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο.

Ως η πρώτη δια ζώσης συνάντηση μετά από δυο χρόνια περιορισμών, η συγκεκριμένη Ημερίδα ήρθε να επιβεβαιώσει τον δραστήριο χαρακτήρα του κλάδου και τον ζήλο για διαρκή ενημέρωση, κατάρτιση και συνεργατικότητα.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ