18.03.2023
ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ

Σεμινάριο για παιδαγωγούς, θεραπευτές και φοιτητές Παιδαγωγικών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο από την ομάδα Hehe

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξένησε σεμινάριο πάνω στο αισθητηριακό παιχνίδι και τις εφαρμογές του στην εκπαίδευση.

Στηρίζοντας τη δια βίου μάθηση και την ανάπτυξη εξειδικευμένων δεξιοτήτων, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξένησε με επιτυχία το σεμινάριο «Messy, Sensory & Clay Play:Το αισθητηριακό παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης», στο Campus Αθήνας, προσελκύοντας πλήθος ενδιαφερομένων. Ανάμεσά τους παιδαγωγοί και θεραπευτές, αλλά και γονείς ίδιώτες με ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πολλά και διαφορετικά αισθητηριακά υλικά, να βιώσουν και οι ίδιοι μια ανατρεπτική και διασκεδαστική εμπειρία και να εξελίξουν το βιογραφικό τους, λαμβάνοντας Βεβαίωση Παρακολούθησης, αναγνωρισμένη από τον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Σύλλογο Αισθητηριακής Εκπαίδευσης & Θεραπείας.

Η εκπαιδευτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Σχολής Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου,
σε συνεργασία με την ομάδα Hehe.

Τα σεμινάρια “Messy, Sensory & Clay Play”, της ομάδας HEHE είναι αναγνωρισμένα από το Σύλλογο Αισθητηριακής Θεραπείας & Εκπαίδευσης «Messy Play Greece».

Το σεμινάριο επιμόρφωσης προσέφερε θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις γύρω από τα διάφορα είδη του αισθητηριακού παιχνιδιού, καθώς και γύρω από τον ιδανικό τρόπο αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας με τα παιδιά.  Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

• Τι προσφέρει το αισθητηριακό παιχνίδι στην ανάπτυξη του παιδιού; Γιατί είναι απαραίτητο; Ποια τα οφέλη του; Πού & πώς μπορεί να εφαρμοστεί;

• Είδη αισθητηριακού παιχνιδιού: Messy Play – Sensory Play – Clay Play

• Υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιούμε– συνταγές και παιχνίδια

• Το μη-κατευθυντικό αισθητηριακό παιχνίδι– τα όρια

• Πώς να ανταποκρινόμαστε στο παιχνίδι του παιδιού με σεβασμό και ενσυναίσθηση;

• Πώς να στηρίζουμε την έμφυτη ικανότητα του για μάθηση και δημιουργικότητα;

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης