25.11.2021
ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Χορηγός σε ένα από τα μεγαλύτερα εγχώρια Συνέδρια Πληροφορικής

Στο πλαίσιο της Χορηγίας του 23ου Infocom World 2021, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετέχει με το online workshop “Blockchain Platforms”.

Με σταθερή παρουσία στα μεγαλύτερα και επιδραστικότερα events του κλάδου της Πληροφορικής, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο υποστηρίζει ως Χορηγός και συμμετέχει στο Συνέδριο Πληροφορικής Infocom World 2021 που επιστρέφει στις 24, 25 και 26 Νοεμβρίου, με κεντρικό θέμα: “Recharging Greece: Revolution of the Evolution!”.

Στο πλαίσιο της Χορηγίας και με πρωτοβουλία της Σχολής Πληροφορικής, τη 2η ημέρα του Συνεδρίου, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει ONLINE WORKSHOP με θέμα “Blockchain platforms”. 

Στο workshop θα μιλήσει η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του προγράμματος σπουδών Πληροφορικής-BSc (Hons) Computer Science, Μαρία Τάντουλα. Οι θεματικές που θα καλύψει η διαδραστική ομιλία της περιλαμβάνουν:

  • Περιγραφή του Βlockchain (τρόπος  λειτουργίας και βασικές διακρίσεις).
  • Αναφορά περιπτώσεων εφαρμογής της τεχνολογίας blockchain σε διάφορους τομείς (blockchain applications),
  • Σημαντικά alternative blockchains.

Το workshop θα λάβει χώρα διαδικτυακά, στις 25/11 και ώρα 13:45, με διάρκεια 45 λεπτά. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε δωρεάν, δηλώνοντας τη συμμετοχή σας στην επίσημη σελίδα του Συνεδρίου, infocomworld.gr.

Το Συνέδριο Πληροφορικής Infocom World διοργανώνεται από τη SmartPress με στόχο να γίνει πομπός των νέων δεδομένων στον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας, να ενημερώσει για στρατηγικές, πρακτικές και λύσεις και να αναδείξει τις μελλοντικές τάσεις. 

Το 23ο Συνέδριο Infocom World θα έχει διάρκεια 3 ημέρες (24, 25 και 26/11) και θα λάβει χώρα σε υβριδική μορφή, με την πρώτη μέρα να περιλαμβάνει δια ζώσης συζητήσεις (ολομέλεια), τη 2η online worskhops (ανάμεσα στα οποία και αυτό του Μητροπολιτικού Κολλεγίου) και την 3η, διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα.

Η συμμετοχή στο Infocom World 2021 είναι δωρεάν.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να παρακολουθήσετε τις συζητήσεις και τα online workshops του Συνεδρίου, συμπεριλαμβανομένου και του workshop που διοργανώνει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, χρειάζεται να δηλώσετε τη συμμετοχή σας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου Πληροφορικής Infocom World 2021, infocomworld.gr.

Λίγα λόγια για τη θεματική του 23ου Infocom World

Οι ψηφιακές τεχνολογίες και ειδικά οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές και οι ICT υπηρεσίες και λύσεις προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αποτελούν το κλειδί σε αυτή την προσπάθεια επαναφοράς και «επιτάχυνσης» της χώρας. Αυτή ακριβώς η στόχευση, είναι ο κεντρικός άξονας της συζήτησης που επιδιώκει να ανοίξει το 23ο InfoCom World 2021, αποτυπώνοντας την “επανάσταση” της τεχνολογικής εξέλιξης ως πυλώνα “επαναφόρτισης” της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης της χώρας.

Αξιοσημείωτες είναι και οι επενδύσεις στο τομέα των Data Center, του Cloud, του IoT, του Mobility, της Τεχνητής Νοημοσύνης και άλλων τεχνολογικών υποδομών από μεγάλες πολυεθνικές αλλά και από ισχυρές Ελληνικές εταιρίας ακόμα και Startups, δημιουργώντας ευνοϊκές προϋποθέσεις για μια δυναμική μετάβαση της Ελλάδας στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση που θα αναβαθμίσει τη χώρα σε τεχνολογικό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η ανάδειξη όλων των παραμέτρων των παραπάνω θεμάτων καθώς και οι στρατηγικές, οι πρακτικές και οι λύσεις που μετουσιώνουν σε πράξη το φετινό σλόγκαν του συνεδρίου “Recharging Greece: Revolution of the Evolution!” θα αναδειχθούν μέσα από τα πάνελ συζήτησης, τις ομιλίες – παρουσιάσεις και τα workshop στο τριήμερο 23ο InfoCom World, το οποίο αναμένεται να το παρακολουθήσουν, όπως κάθε χρόνο, χιλιάδες στελέχη και επαγγελματίες του ευρύτερου τομέα των τεχνολογιών ICT από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από όλη την Ελλάδα.

 

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ