18.07.2022
ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νέα συνεργασία για την κλινική πρακτική φοιτητών Φυσικοθεραπείας

Με τη νέα συνεργασία, οι φοιτητές του Τμήματος Φυσικοθεραπείας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την πρακτική τους σε ένα υπερσύγχρονο ιατρείο.

Με στόχο την εξέλιξη των φοιτητών και την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας πριν από την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διευρύνει το δίκτυο των συνεργατών του για την κλινική πρακτική άσκηση των φοιτητών της Σχολής Υγείας και συγκεκριμένα του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, και υπογράφει νέα συνεργασία με την OSTEON Orthopedic & Spine Clinic.

Στη διάρκεια της πρακτικής τους στην Osteon, οι φοιτητές Φυσικοθεραπείας παρακολουθούν τη διαδικασία της ιατρικής αξιολόγησης από 4 διαφορετικούς ορθοπεδικούς χειρουργούς, οι οποίοι ειδικεύονται στο άνω άκρο, στην σπονδυλική στήλη και στο κάτω άκρο. Η διαδικασία αξιολόγησης ξεκινάει με τη μελέτη του ιστορικού του ασθενή και των εξετάσεων του, πραγματοποιείται ανάλυση του περιστατικού και κλινικός συλλογισμός για την επιλογή των φυσικοθεραπευτικών παρεμβάσεων.
Επιπλέον, στον χώρο των μικροεπεμβάσεων, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικρές επεμβάσεις άκρας χειρός και άκρου ποδός, όπως και εγχύσεις στην ΟΜΣΣ.

Η Osteon είναι ένα ορθοπαιδικό και νευροχειρουργικό ιατρείο που αποτελείται από ιατρούς με απόλυτη εξειδίκευση και αφοσίωση στις γενικές αρχές της ιατρικής επιστήμης και ηθικής.

Μέσω αυτής της συνεργασίας το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσθέτει ακόμα έναν φορέα στη λίστα με τα συνεργαζόμενα κλινικά πλαίσια για την πρακτική άσκηση των φοιτητών της Σχολής Υγείας η οποία είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση των σπουδών, την απόκτηση του πτυχίου τους και την επιτυχή σταδιοδρομία τους.
Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα στην κεντρική σελίδα της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στην κατηγορία «Συνεργαζόμενα Κλινικά Πλαίσια».

Περισσότερα για την Osteon:
Το ορθοπαιδικό και νευροχειρουργικό ιατρείο Osteon ιδρύθηκε από έναν πυρήνα ορθοπαιδικών χειρουργών που τους συνδέει ένα κοινό όραμα, για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών Ιατρικής στην Ελλάδα. Το επιστημονικό προσωπικό της Osteon, οι Δρ. Κωνσταντίνος Σταραντζής, Δρ. Βασίλειος Ι. Σακελλαρίου, Δρ. Παναγιώτης Γ. Πάντος και Δρ. Παναγιώτης Δ. Συμεωνίδης, διακρίνονται έκαστος για την αγάπη κι αφοσίωσή του στο γνωστικό τους αντικείμενο, τη μακρά και στοχευμένη μετεκπαίδευση σε κορυφαία, εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού και το πλούσιο κλινικό τους έργο.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ