21.07.2022
ΣΧΟΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Εξειδικευμένο σεμινάριο 30 ωρών σε συνεργασία με το Edify Centre της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ για το Τμήμα Ψυχολογίας

Οι φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας παρακολούθησαν εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με σύγχρονα ζητήματα της επιστήμης.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, οι φοιτητές του προγράμματος σπουδών Ψυχολογίας BSc (Hons) Psychology, παρακολούθησαν εξειδικευμένο σεμινάριο 30 ωρών.

Το σεμινάριο σχεδιάστηκε ειδικά για τις ανάγκες του μαθήματος Η ψυχολογία στην πράξη: Μαθαίνοντας εμπειρικά (Work based learning in Psychology)” και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Edify Centre της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση είχε στόχο να ενημέρωσει τους φοιτητές σχετικά με το φάσμα των ευκαιριών σταδιοδρομίας, εργασίας και εθελοντισμού, να υποστηρίξει τη δέσμευσή τους με στρατηγικές προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, καθώς επίσης και να τους εξοικειώσει με την πολυδιάστατη δράση του Εκπαιδευτικού Κέντρου της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Το σεμινάριο κάλυψε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που σχετίζονται με σύγχρονα ζητήματα της επιστήμης της ψυχολογίας όπως η σύγχρονη αντιμετώπιση του ψυχιατρικού περιστατικού, η ανάπτυξη κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, η Κοινοτική Ψυχολογία, η σημασία εθελοντισμού κ.α. ενώ οι παραδόσεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά με τη μορφή online διαλέξεων και online workshops.

Ολοκληρώνοντας επιτυχώς την παρακολούθηση του εξειδικευμένου σεμιναρίου, οι φοιτητές έλαβαν σχετική Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Λίγα λόγια για το Edify Centre:
Το Edify Centre αποτελεί έργο της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ (www.iasismed.eu) η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της Κοινωνικής Ένταξης, της Ψυχικής Υγείας και της Εκπαίδευσης από το 2005. Από το 2015, η ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ έχει πιστοποιηθεί ως ολοκληρωμένο Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Λίγα λόγια για την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ:
Με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, όπως ψυχολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, ψυχιατρική φροντίδα στην Κοινότητα με βάση τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης. Απώτερος σκοπός είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, η δημιουργία ίσων ευκαιριών και νέων προοπτικών για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και η εμπλοκή της άμεσης ομάδας στόχου και ενός μεγάλου αριθμού επαγγελματιών σε ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων, προγραμμάτων και ερευνών.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ