01.06.2022
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Θρίαμβος για το 1ο TEDx του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με θέμα “Mellon: shaping the Future”

Ιστορίες επιτυχίας, ιστορίες καινοτομίας, ιστορίες δύναμης, ιστορίες αλλαγής. Το πρώτο συνέδριο  TEDxMetropolitanCollege ολοκληρώθηκε σημειώνοντας τεράστια επιτυχία!

Το 1ο Συνέδριο TEDx από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με θέμα: “Mellon: shaping the Future” ολοκληρώθηκε επιτυχώς, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού της Θεσσαλονίκης. Το TEDxMetropolitanCollege έλαβε χώρα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Γ), σε έναν ξεχωριστό χώρο που εκμηδένιζε την απόσταση ανάμεσα στο κοινό και τους ομιλητές, ευνοώντας την αλληλεπίδραση και την άμεση επικοινωνία.

Δείτε εδώ την κεντρική σελίδα του 1ου TEDxMetropolitanCollege

Μπορούμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το μέλλον; Υπάρχει τρόπος να εκπαιδευτούμε στην προσαρμοστικότητά μας στις αλλαγές; Πώς μπορούμε να συνδυάσουμε την επιθυμία μας να διαμορφώνουμε το μέλλον μας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιδιώξεις μας συμβαδίζοντας, παράλληλα, με τη μόνη βεβαιότητα στη ζωή που είναι η αλλαγή; Αυτά ακριβώς τα ερωτήματα προσπάθησαν να απαντήσουν οι ομιλητές του TEDxMetropolitanCollege, συμφωνώντας στο τέλος στο εξής: πως το μέλλον μπορούμε να το δημιουργήσουμε μόνοι μας, αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις και τις δυνατότητές μας.

Δείτε στο βίντεο τους ομιλητές του TEDx του Μητροπολιτικού Κολλεγίου να μιλούν για την εμπειρία από τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Στη σκηνή του TEDxMetropolitanCollege ανέβηκαν 7 κορυφαίοι ομιλητές οι οποίοι μοιράστηκαν ιστορίες επιτυχίας, ιστορίες καινοτομίας, ιστορίες δύναμης, ιστορίες αλλαγής, ιστορίες που αποδεικνύουν ότι το μέλλον μπορούμε να το δημιουργήσουμε μόνοι μας και μπορούν να εμπνεύσουν τον κάθε έναν από εμάς να πραγματοποιήσει το δικό του “σχέδιο”.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δρ. Iάνης Ματσούκας, TEDx Curator and Licensee, ο οποίος καλωσόρισε το κοινό, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο θεσμό, και ακολούθησε η παρουσιάστρια της εκδήλωσης Εύη Καλλίνη, η οποία εισήγαγε τους συμμετέχοντες στο θέμα του συνεδρίου και κάλεσε στη σκηνή τον πρώτο ομιλητή. Ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης, Futurist, αναφέρθηκε στο πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα για το αβέβαιο μέλλον. Ύστερα, τη σκυτάλη πήραν η Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων της Prisma Electronics, Δήμητρα – Μαρίνα Γιορδαμλή, η οποία πραγματοποίησε ομιλία με θέμα “From the depths of the Earth, all the way to the Sun”, και η Συν-ιδρύτρια & Διευθύνουσα Σύμβουλος της AgroApps, Δρ. Μάχη Συμεωνίδου, με ομιλία με θέμα “Book your weather”. Στη συνέχεια, η κα. Βίβιαν Παράσχου, Founder της INOMO, μοιράστηκε με το κοινό τις γνώσεις και την εμπειρία της για το πώς το design και η τεχνολογία δημιουργούν το μέλλον.

Έπειτα, η Δρ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, Αστροφυσικός – Επικοινωνία Επιστήμης, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, μίλησε για το πώς παρατηρώντας το παρελθόν, ζούμε το μέλλον. Ο κ. Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, Επικεφαλής, Έδρα UNESCO on Futures Research/ΙΤΕ – Επικεφαλής Επιστημονικός Σύμβουλος, Ειδική Γραμματεία Προοπτικής Διερεύνησης (Strategic Foresight), Προεδρία Κυβέρνησης, προειδοποίησε για τις «συνεχείς στροφές» του μέλλοντος, πραγματοποιώντας ομιλία που συνδύαζε μουσική και παιχνίδι. Τελευταία στο κόκκινο χαλί ανέβηκε η κα. Μαλού Λαρσινού, Health & Wellness Lifestyle Entrepreneur, η οποία αποκάλυψε «το μυστικό της αυτοπαρακίνησης», ξεσηκώνοντας το κοινό με τις συμβουλές και την ενέργειά της.

 

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σκοπεύει να οργανώσει κι άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην διερεύνηση του μέλλοντος, προκειμένου να συνεχίσει να οδηγεί τις εξελίξεις στην εκπαίδευση, προσφέροντας σπουδές υψηλού επιπέδου στους φοιτητές του. 

Το φουτουριστικό συνέδριο TEDx ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο cocktail party, με την ευγενική χορηγική υποστήριξη του Premium Gin Bombay Sapphire, των επίπλων της Inart και του DJ Κωστή Ζαρταλούδη.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, ενώ η διοργάνωση έλαβε πολλά θετικά σχόλια τόσο από τους ομιλητές όσο και από τους συμμετέχοντες. Σημειώνεται πως μοιράστηκε σε όλους τσάντα με αναμνηστικά δώρα, ενώ κομβικό ρόλο στην επιτυχία του συνεδρίου διαδραμάτισαν οι εθελοντές φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Ευχαριστούμε και πάλι θερμά όλους τους εθελοντές και τους χορηγούς για τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Οι ομιλητές του 1ου TEDx Metropolitan College:

· Δήμητρα Μαρίνα Γιορδαμλή, Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων της Prisma Electronics

· Δρ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, Αστροφυσικός – Επικοινωνία Επιστήμης, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

· Βίβιαν Παράσχου, Founder της INOMO

· Δημήτρης Δημητριάδης, Futurist, μέλος της επιτροπής Προοπτικής Διεύρυνσης της Ειδικής Γραμματείας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθηγητής Digital Marketing Analytics & AI, συνιδρυτής των ΤheFutureCats και του “ΕνΣΥΝαίσθηση”

· Μαλού Λαρσινού, Health & Wellness Lifestyle Entrepreneur

· Δρ. Μάχη Συμεωνίδου, Συν-ιδρύτρια & Διευθύνουσα Σύμβουλος της AgroApps

· Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, Επικεφαλής UNESCO on Futures Research/ΙΤΕ – Επικεφαλής Επιστημονικός Σύμβουλος, Ειδική Γραμματεία Προοπτικής Διερεύνησης (Strategic Foresight), Προεδρία Κυβέρνησης

Το TEDxMetropolitanCollege πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του παγκόσμιου οργανισμού TED. 

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ