14.12.2021
ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ομιλίες φοιτητών & αποφοίτων Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο 15ο Συνέδριο Ογκολογίας

Φοιτητές και απόφοιτοι Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου πραγματοποίησαν τις δικές τους ομιλές στο Συνέδριο Ογκολογίας 2021 με θέμα «Η Ογκολογία συναντά τις άλλες ειδικότητες».

Ακολουθώντας τις επιστημονικές εξελίξεις και με στόχο την καλλιέργεια ερευνητικού πνεύματος στους φοιτητές, το Τμήμα Διαιτολογίας της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έδωσε το παρών στο 15ο Συνέδριο Ογκολογίας 2021.

Ορμώμενοι από το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου «Η Ογκολογία συναντά τις άλλες ειδικότητες», φοιτητές και απόφοιτοι του προγράμματος σπουδών στη Διαιτολογία, BSc (Hons) Dietetics, από τα Campuses του Αμαρουσίου και του Πειραιά, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις εργασίες του Συνεδρίου, με τις δικές τους ομιλίες, πάνω σε θεματικές που οι ίδιοι έχουν ερευνήσει.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν στη συνεδρία με θέμα «Διατροφή, περιβάλλον και καρκίνος» και, υπό την εποπτεία της καθηγήτριας του τμήματος Δρ Μουρούτη Νίκης, πραγματοποίησαν ομιλίες πάνω στα εξής θέματα:

  • «Παχυσαρκία και καρκίνος: νεότερα επιστημονικά δεδομένα» – Κωνσταντίνα-Παναγιώτα Ράλλη (Campus Πειραιά)
  • «Μικροβίωμα και καρκίνος: από την παθογένεση στη θεραπεία» – Αικατερίνη-Παρασκευή Σκιά (Campus Πειραιά)
  • «Διατροφή στην πρόληψη του καρκίνου: τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα» – Άννα Γεωργίου (Campus Αμαρουσίου)
  • «Διατροφογενετική και καρκίνος: ποια είναι τα δεδομένα για την πρόληψη» – Στυλιανός Πιφέας (Campus Αμαρουσίου)
  • «Ο ρόλος της φυσικής δραστηριότητας στους επιζώντες από τον καρκίνο» – Χριστίνα Μαστροχρήστου (Campus Αμαρουσίου)

Το 15ο Συνέδριο Ογκολογίας 2021 διοργανώθηκε από το Ογκολογικό Κέντρο Ιατροβιολογικής Εκπαίδευσης και Έρευνας (ΟΚΙΒΕΕ), σε συνεργασία με την Ογκολογική Μονάδα της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ελληνική Εταιρία Καρκίνου Πνεύμονα (ΕΛΕΚΑΠ) και την Ογκολογική Κλινική του 251 Γ.Ν. Αεροπορίας και διεξήχθη στις 2-4 Δεκεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Golden Age, στην Αθήνα.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ