01.04.2022
ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Φοιτητές από το Τμήμα Πληροφορικής στο 9ο Συνέδριο Security Project

Φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής παρακολούθησαν ομιλίες στο Συνέδριο για την Ασφάλεια Πληροφοριών, το ετήσιο ραντεβού επαγγελματιών και ειδικών του Security.

Φοιτητές από τα Τμήματα της Σχολής Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν το 9ο Συνέδριο για την Ασφάλεια Πληροφοριών, Security Project 2022, και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Ασφάλειας Πληροφοριών και πώς μετασχηματίζεται.

Πρόκειται για το ετήσιο ραντεβού της αγοράς του Security, που συγκεντρώνει επαγγελματίες και ειδικούς από τον κλάδο της Ασφάλειας Πληροφοριών. Η φετινή διοργάνωση είχε κεντρικό θέμα “Empowering Security Transformation” και χωρίστηκε σε δύο θεματικές μεγάλες ενότητες οι οποίες ανέδειξαν την έννοια της Ασφάλειας και πώς αυτή επαναπροσδιορίζεται διαμορφώνοντας ένα νέο πεδίο εξελίξεων.

Οι δύο ενότητες είχαν τις εξής θεματικές: 

Η αξία της καινοτομίας στο Safety & Security.

Η επίδραση των ψηφιακών τεχνολογιών στη Φυσική Ασφάλεια.

Το Συνέδριο κατάφερε να αποτυπώσει όλες τις αλλαγές που συντελούνται σήμερα στη διαχείριση των ανθρώπινων και τεχνολογικών πόρων για την προστασία των υποδομών και εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων και των οργανισμών, προσεγγίζοντας παράλληλα σημαντικά θέματα όπως είναι η πρόληψη και η βαθιά κατανόηση των κινδύνων μέσα από την εκπαίδευση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής για την ανθρώπινη ζωή, με πυλώνα το Safety & Security Awareness.

Οι εργασίες του Συνεδρίου έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο Divani με παράλληλη online μετάδοση, στα πλαίσια ενός υβριδικού μοντέλου Συνεδρίου. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε παρουσία Διευθυντών και Στελεχών in-house Τμημάτων Ασφάλειας από μεγάλες Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, Προσωπικού των Ι.Ε.Π.ΥΑ, Επαγγελματιών Εγκαταστατών Συστημάτων Ασφάλειας, ακαδημαϊκών, ερευνητών και φοιτητών.

Με στόχο την υποστήριξη και ενσωμάτωση των φοιτητών στις σύγχρονες εξελίξεις του κλάδου, η συμμετοχή σε συνέδρια αποτελεί βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Στα Συνέδρια οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να ενημερωθούν, αλλά και να δικτυωθούν με ανώτερα στελέχη του κλάδου τους.

Σημειώνεται ότι η Σχολή Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει Προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Κυβερνοασφάλεια και Δικτύα Υπολογιστών, BSc (Hons) Cyber Security and Networks, καθώς και Μεταπτυχιακό στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ψηφιακή Εγκληματολογία (MSc Information Security and Digital Forensics).

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ