21.12.2021
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Matthew Lodge στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ο μεγαλύτερος πάροχος βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, είχε την τιμή να υποδεχτεί τον Βρετανό Πρέσβη στις εγκαταστάσεις του.

Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, η Αυτού Εξοχότης ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Matthew Lodge πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και διατηρεί μακροχρόνιες συνεργασίες με διακεκριμένα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, προσφέροντας τα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά τους προγράμματα στη χώρα μας.

Τον Πρέσβη υποδέχτηκαν εκ μέρους της Διοίκησης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ο Καθηγητής Ντίνος Αρκουμάνης, Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, ο Γενικός Διευθυντής κ. Δημήτρης Διαμαντής, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα διοικητικά και ακαδημαϊκά στελέχη.

«Οι υψηλές προδιαγραφές και η αριστεία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, καθώς και των προγραμμάτων σπουδών και των εγκαταστάσεων που προσφέρει, ενισχύουν σημαντικά τις εκπαιδευτικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο κ. Lodge ξεναγήθηκε στους χώρους του υπερσύγχρονου campus στο Μαρούσι και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει δια ζώσης ένα πανεπιστημιακό εκπαιδευτικό περιβάλλον διεθνών προδιαγραφών. Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης ακολούθησε παρουσίαση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, όπου -μεταξύ άλλων- συζητήθηκαν με τον Πρέσβη οι δραστηριότητες του Κολλεγίου, οι στρατηγικοί του στόχοι, οι υφιστάμενες εκπαιδευτικές του σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, που συμβάλλουν σημαντικά στην βρετανική διακρατική πανεπιστημιακή εκπαίδευση, καθώς και ο ρόλος της Βρετανικής Πρεσβείας στην διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων αυτών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Matthew Lodge μοιράστηκε τις εντυπώσεις του από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα να είμαι εδώ στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ένα εξαιρετικό ίδρυμα. Οι εκπαιδευτικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πάρα πολύ σημαντικές και ο ρόλος που παίζει το Κολλέγιο σε αυτές είναι μεγάλος. Οι υψηλές προδιαγραφές και η αριστεία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, καθώς και των προγραμμάτων σπουδών και των εγκαταστάσεων που προσφέρει, ενισχύουν σημαντικά τις σχέσεις αυτές. Εύχομαι και στο μέλλον η βρετανική εκπαίδευση να συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας, αλλά και στην υποστήριξη ταλαντούχων νέων Ελλήνων, που επιθυμούν να αποκτήσουν την κατάλληλη εκπαίδευση και τα απαραίτητα προσόντα, ώστε να επιτύχουν στη ζωή τους».

Αντίστοιχα, ο Καθηγητής Ντίνος Αρκουμάνης, δήλωσε εκ μέρους του Μητροπολιτικού Κολλεγίου:
«Είναι μεγάλη μας χαρά σήμερα να υποδεχθούμε εδώ τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου, Matthew Lodge, στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι. Οι εκπαιδευτικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Μ. Βρετανίας είναι παλιές, πολύ γνωστές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Πρέσβης συζητάει μαζί μας για τα θέματα της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θέλει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις, γιατί το Κολλέγιό μας είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός οργανισμός στην Ελλάδα σε TNE (transnational education) φοιτητές και επομένως, συμβάλλουμε σημαντικά στο γεγονός ότι πολλά Ελληνόπουλα – συμπληρωματικά με αυτά που πηγαίνουν στη Μ. Βρετανία – μένουν εδώ και αποκτούν βρετανική εκπαίδευση ζώντας στην πατρίδα τους, την Ελλάδα».

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ