22.10.2021
ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Για 6η συνεχή χρονιά Χρυσό Βραβείο για τη Σχολή Τουρισμού στα Greek Hospitality Awards 2021

Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αναδείχθηκε για 6η συνεχή χρονιά ως η «Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» στην Ελλάδα.

Η Σχολή Τουρισμού διακρίθηκε για 6η συνεχή χρονιά στον ετήσιο θεσμό Greek Hospitality Awards, λαμβάνοντας το Χρυσό Βραβείο. Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί τεράστια τιμή για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο καθώς επισφραγίζει για ακόμα μια φορά την ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών που προσφέρει.

Πιο συγκεκριμένα, στα φετινά βραβεία Greek Hospitality Awards 2021, η Σχολή Τουρισμού έλαβε το Χρυσό Βραβείο (Gold Award) και τον τίτλο της «Καλύτερης Σχολής Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» στην Ελλάδα (Best Hotel Education Provider), έναν τίτλο που λαμβάνει για 6 συναπτά έτη (2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021). 

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα που διακρίνεται για 6 συνεχή έτη. Η διάκριση αφορά:

  • στην παροχή υψηλής ποιότητας πανεπιστημιακών προγραμμάτων στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας, σε συνεργασία με τα διακεκριμένα Βρετανικά Πανεπιστήμια, Οxford Brookes University και Queen Margaret University, όπως επίσης και τον όμιλο της Ecole hôtelière de Lausanne,
  • στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της Σχολής Τουρισμού τα οποία είναι πλήρως και πολυτελώς εξοπλισμένα και προσομοιάζουν την πραγματική λειτουργία ενός Ξενοδοχείου 5 αστέρων,
  • στο σύστημα εκπαίδευσης το οποίο προσφέρει στους φοιτητές ευκαιρίες επαγγελματικής δικτύωσης μέσω των εξειδικευμένων Tourism Career Days και πρακτική άσκηση στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της χώρας.

Το Χρυσό Βραβείο παρέλαβε η κα Πηγή Μαντζουράτου, Υπεύθυνη Δικτύου Πρακτικής Άσκησης και Ανάπτυξης, Year Tutor (Athens Campus), (BA) International Hospitality and Tourism Management, η οποία εκπροσώπησε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην Τελετή Απονομής.

Η Τελετή Απονομής των Greek Hospitality Awards έλαβε χώρα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από τον κλάδο του Τουρισμού και της πολιτικής σκηνής. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και οι κ.κ.
Σπήλιος Λιβανός, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού,
Κατερίνα Νοτοπούλου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Τομεάρχης Τουρισμού,
Μαρία Λιοντάκη, Product Manager Tourism & Hospitality, Lead Auditor TÜV HELLAS κ.α.

 

Αξίζει να αναφέρουμε απόσπασμα από την ομιλία της κας Ζαχαράκη, σύμφωνα με την οποία το μέλλον του ελληνικού τουρισμού διαφαίνεται εξαιρετικά αισιόδοξο. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Η ανάκαμψη συνοδεύτηκε με την αύξηση των αφίξεων, των εσόδων και της μέσης δαπάνης. Το Υπουργείο Τουρισμού έχει εκπονήσει ήδη νέα καμπάνια για τον ορεινό τουρισμό, νέα σχέδια και projects. Mε κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης θα αναβαθμιστούν οι υποδομές, θα επιχορηγηθούν ειδικά σεμινάρια, ενώ παράλληλα ο κλάδος θα στηριχθεί με το νέο ΕΣΠΑ και φυσικά το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων».

Στο ίδιο κλίμα, η κα Λιοντάκη τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί την ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας και δήλωσε: «Θεωρούμε ότι με την Επιθεώρηση, την Πιστοποίηση και την Εκπαίδευση, συνδράμουμε τον κλάδο για την καλύτερη δυνατή συμμόρφωση με το θεσμικό πλαίσιο, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές. Η πανδημία αποτέλεσε ένα κρίσιμο ζήτημα για όλους. Ο τομέας του τουρισμού έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί καλά μία κρίση».

Τα Greek Hospitality Awards 2021 διοργανώθηκαν για 7η συνεχόμενη χρονιά από την ethosEVENTS, σε συνεργασία με την Tourism Media & Events, το οικονομικό & επιχειρηματικό
portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Την Τελετή Απονομής παρουσίασαν o κ. Χάρης Ντιγριντάκης, Δημοσιογράφος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tourism Media & Events και η κ. Μαρία Νικόλτσιου, Δημοσιογράφος και Παρουσιάστρια Ειδήσεων στον AlphaTV.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ