23.07.2021
ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Academic Partner του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Small Places Big Dreams»

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Από καρδιάς», το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στηρίζει, ως Academic Partner, την πρωτοβουλία «Small Places Big Dreams» για την εκπαιδευτική ενδυνάμωση των γυναικών στον κλάδο του Τουρισμού. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΑΜΚ Mexoxo και έχει στόχο να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες και δυνατότητες ενδυνάμωσης, εκπαίδευσης και διασύνδεσης σε 300 γυναίκες που δραστηριοποιούνται στην ελληνικό τουριστικό κλάδο. Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση για την ανακοίνωση της έναρξης του προγράμματος, παρευρέθηκαν -μεταξύ άλλων- ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο πρέσβης των Η.Π.Α., Geoffrey Pyatt.
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσώπησε ο Δρ. Τριάντ Φλουρής, Vice Principal Academic Affairs του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. 

Οι εκπαιδευτικοί φορείς που θα παρέχουν το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Small Places Big Dreams” είναι το Μητροπολιτικό Κολλεγίο, η École hôtelière de Lausanne (σε συνεργασία με την οποία το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει τα προγράμματα εκπαίδευσης VET BY EHL), το Grow with Google και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Με τη συμβολή των παραπάνω φορέων, οι γυναίκες – επαγγελματίες του Τουρισμού που θα επιλεγούν, θα λάβουν τα απαραίτητα εφόδια και ψηφιακές δεξιότητες για να προσαρμοστούν στον αιφνίδιο ψηφιακό μετασχηματισμό που επέφερε ο COVID-19. Απώτερος στόχος είναι η βιωσιμότητα και οικονομική τους ανάπτυξη μέσω της ενίσχυσης της αντοχής των επιχειρήσεών τους έναντι των επιπτώσεων της πανδημίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Small Places Big Dreams”, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν webinars από ειδικούς σε θέματα τουρισμού και digital marketing, θα λάβουν καθοδήγηση από προσωπικούς μέντορες. Πιο συγκεκριμένα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει αναλάβει τη φάση της καθοδήγησης (mentorship) η οποία θα διαρκέσει από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι τον Μάρτιο του 2022 και περιλαμβάνει διαδικτυακές συναντήσεις. Στην πρωτοβουλία θα συμμετέχουν τόσο καθηγητές, όσο και έμπειροι φοιτητές και απόφοιτοι του Κολλεγίου από όλες τις επιστήμες.

Η υποβολή των αιτήσεων για την πρωτοβουλία «Small Places Big Dreams» έχει ήδη ξεκινήσει και πρόκειται να διαρκέσει έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2021, όπου 300 γυναίκες θα επιλεγούν για να το παρακολουθήσουν.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, της Γενικής Γραμματείας Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ, ΣΕΤΚΕ, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Λίγα λόγια για τη Mexoxo
H Μexoxo ΑΜΚ δημιουργήθηκε από την Elpida το 2013 με σκοπό την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη και την δωρεάν εκπαίδευση των γυναικών στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα έχει βοηθήσει έμπρακτα, με χαρακτηριστικά νούμερα επιτυχίας, 5.500 γυναίκες, ηλικίας 18-55 ετών, σε 16 χώρες. Έχει καταγράψει έμμεσο αντίκτυπο σε 22.000 γυναίκες, καθώς για κάθε γυναίκα που ενδυναμώνεται, αυτή με την σειρά της υποστηρίζει τέσσερις ακόμη στην οικογένεια, ή στο άμεσο κοινωνικό της περιβάλλον. Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι η Mexoxo έχει δημιουργήσει ευκαιρίες αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ σε ανάπτυξη, χρήματα και εκπαιδευτικά ταξίδια.

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ