Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως παράδειγμα στρατηγικής σε θέματα έρευνας-καινοτομίας στο “Innovation & Cooperation Conference” στην Κίνα
Με εχέγγυο την πλούσια ερευνητική δραστηριότητα και όραμα τη δυναμική συμβολή για την ανάδειξη της Ελλάδας ως διεθνή εκπαιδευτικό προορισμό, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε στο διεθνές Συνέδριο EU-China (Wuxi) Industrial Innovation & Cooperation Conference.
Το διεθνές Συνέδριο έλαβε χώρα στην πόλη Wuxi της Κίνας με στόχο να αναδείξει και να προάγει τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσης μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, σε σημαντικές για την παγκόσμια οικονομία βιομηχανίες όπως βιοϊατρική, λογισμικό (software) και υπηρεσίες πληροφορικής, εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος, νέα υλικά και πηγές ενέργειας, αυτοκίνητα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων, υψηλής ποιότητας υφάσματα και ενδύματα κ.α.. Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και κινέζικων ιδρυμάτων και επιχειρήσεων από ένα μεγάλο εύρος σύγχρονων πεδίων της αγοράς, προκειμένου να δημιουργηθούν τα θεμέλια για την ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου συνεργασίας των βιομηχανιών μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας, με γνώμονα την καινοτομία την υψηλή τεχνολογία και τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.
Στο Συνέδριο το Μητροπολιτικό Κολλέγιο παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής του σε θέματα έρευνας και καινοτομίας, αλλά και σύνδεσης με τη βιομηχανία.
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσώπησε ο Δρ. Κονταξάκης Βαγγέλης, Vice-Principal Research & Innovation του Κολλεγίου. Προσκεκλημένος του EUPIC (EU Project Innovation Centre), διοργανωτή του Συνεδρίου, συμμετείχε στο Vocational Education Forum, ως ομιλητής σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα “Innovation & Development of Vocational Education guided by industries”.
Στη διάρκεια της ομιλίας του παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική του Κολλεγίου σχετικά με θέματα έρευνας και καινοτομίας, αλλά και σύνδεσης με τη βιομηχανία. Επιπλέον, μοιράστηκε βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας και του οράματος του Κολλεγίου όπως η διεθνοποίηση και η ανάπτυξη συνεργασιών.
Απώτερος σκοπός της συμμετοχής του Κολλεγίου στο Συνέδριο ήταν η ανάπτυξη νέων επαφών και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με εκπαιδευτικούς φορείς της Κίνας.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Συνέδριο, ο Δρ Κονταξάκης επισκέφτηκε επίσης την πόλη Τσενγκντού (Chengdu) για να παραστεί σε συναντήσεις με στελέχη της EUPIC και με φορείς εκπαίδευσης της πόλης. Σκοπός των εν λόγω συναντήσεων ήταν η διερεύνηση ανάπτυξης συνεργασιών για διεθνείς φοιτητές από την Κίνα και σε θέματα έρευνας/καινοτομίας.
Oops! We could not locate your form.